Utsmykning av katolsk kirke

Av Marek og Ewa Sobocinska (2002)

Om kunstverket

Det totale utsmykningsarbeidet inklusiv arbeider i messingskinner og stein er utført av Marek Sobocinski og hans kone Ewa Sobocinska i samarbeid. Det skulpturelle med altertavlen Golgata og alt inventar i kirken er gjort av Marek, mens Ewa Maria har laget malerier av fem norske helgener. Alt dette er utført i perioden 1998-2002.

Marek Sobocinski (1948- ) er født i Plock i Polen og er billedkunstner med utdannelse fra Copernicus Universitet, Avdeling for Kunstutdannelse Torun i Polen i 197 og Statens Kunstakademi Skulpturt i 1985. Utsmykninger blant annet av St. Birgittakirken i Fredrikstad (1992), Minnesmerke over gruvedriften i Sulitjelma (1996) og i St. Michaels kirke i Moss (2000). Han er også magister kunstpedagog og underviser ved Høyskolen i Tromsø, tidligere også ved Mølla Kunstskole i Moss.

Ewa Sobocinska (1952-) er født i Polen og er utdannet billedkunstner og kunstpedagog ved Nicolaus Copernicus Universitetet i Torun, Polen. Hun har også studert restaurering av kunst ved samme universitet. I tillegg har hun tatt 1 år videreutdanning ved Statens Kunstakademi i Oslo. Hun jobber i dag både som kunstpedagog, tolk og oversetter. Hun har også initiert samarbeidsprosjektet mellom Mossekunstnerne og funksjonshemmede fra "Papirmølla". Noe som resulterte i Naturhuset på Jeløya.

Kilder: Ivar Ernø: Skulpturer i Moss, Moss 2006; Østfold Kunstsenters hjemmesider om Ewa Maria Sobocinska, https://ostfold-kunstsenter.no/portfolio/3798.

St. Mikael kirke. Tekst oppdatert av: Arnt Fredheim 14.12.2022

Marek og Ewa Sobocinska

Les mer...

Relaterte artikler