Fjæring

Av Trude Johansen (2020)

Om kunstverket

Verket Fjæring består av fem trekonstruksjoner som forestiller fjær. De er festet på murveggen langs den nye turstien på en høyde over Verket. Dette er den gamle delen av Moss by, ved utløpet fra Vansjø. I mange år var kråka byens symbol og var med på å gi den identitet. Etter sammenslåingen mellom Moss og Rygge har vi fått et nytt kommunevåpen. I den billedlige betydning av Fjæring er det materialene etter kråka som står tilbake: fjærene. Det er noe evigvarende ved kråka. Kråka er autonom, den har representert både guder og forfulgte. I følge kunstneren.

Trude Johansen (1981- ) bor og arbeider i Moss og har sin utdannelse fra grafikklinjen ved KHiO. Hun jobber innen ulike sjangere: grafikk, film og performance, og som grafiker arbeider hun i hovedsak med tresnitt. Johansen har hatt flere separatutstillinger siden hun gikk ut fra KHiO i 2012 og har deltatt på en rekke gruppeutstillinger.

Kilder: Ivar Ernø, 2022. Moss kommunes kunstsamlinger (Objekt nr. uregistrert). Tekst oppdatert av: Arnt Fredheim, 16.1.2023.

Relaterte artikler